La Quiropràctica

La Quiropràctica

La Quiropràctica és una professió sanitària de primer contacte que s’encarrega del diagnòstic, tractament i prevenció de les alteracions mecàniques de la columna vertebral en particular i del sistema neuro-múscul-esquelètic en general. El Quiropràctic diagnostica i corregeix possibles disfuncions articulars a la columna vertebral, referint-se a aquestes com a subluxacions vertebrals, fixacions o restriccions articulars amb possible impacte neurològic com demostren els estudis de neurofisiologia articular, i en conseqüència possibles alteracions en l’equilibri o la capacitat de homeòstasis del cos. Al corregir-les, l’objectiu és estimular la capacitat fisiològica de l’organisme. Tot això s’enfoca en l’estreta relació entre el sistema nerviós, la columna vertebral i la salut, entenent aquesta última, com un estat de benestar bio-sico-social segons la OMS.

El Quiropràctic és el professional que té cura de la salut de forma natural, fent èmfasis en la relació existent entre la columna vertebral i el correcte funcionament del sistema nerviós.

El sistema nerviós controla el funcionament de tot el nostre organisme a través del flux d’informació des del cervell. Una vèrtebra mal alineada, coneguda com subluxació, pot alterar la funció dels nervis que surten de la medul·la espinal i es ramifiquen a totes les parts del nostre cos, generant trastorns i alguns desequilibris.

Aquests trastorns no es manifesten sempre com a símptomes, ja que un símptoma és només l’avís de que alguna cosa no està funcionant correctament. És per això que podem tenir subluxacions, sense dolor ni cap símptoma aparent.

L’ésser humà té la capacitat de regular-se de manera natural, de manera que la salut es pot aconseguir de forma natural gràcies a la capacitat natural i innata del cos de restablir-se i regenerar-se.

La subluxació vertebral és una lesió o disfunció en l’articulació o segment motor en el que l’alineació, moviment íntegre i/o funció fisiològica està alterada.

Quan les vertebres de la columna perden el seu moviment, alineació i funció natural, exerceixen pressió en els nervis i en la medul·la espinal. Si el funcionament del seu sistema nerviós es redueix, les seves cèl·lules, teixits i òrgans perden l’habilitat de funcionar correctament.

Existeixen tres causes principals de subluxació:

ESTRÈS FÍSIC: el procés de part, caigudes, accidents, deports, mala postura, moviments repetitius, cirurgies, sobrepès, vida sedentària i un treball dur físic.

ESTRÈS QUÍMIC:  consum d’alcohol, tabac, una dieta pobra, drogues. Fàrmacs o un altra forma de toxina o químic introduït al nostre cos.

ESTRÈS EMOCIONAL: estrès, desordre o falta de son, depressió, ansietat, problemes familiars o amb el treball.

Quan la seva columna, sistema nerviós i cos no funcionen correctament degut a les subluxacions, es poden tenir varis símptomes. Aquests símptomes són com un signe d’advertència de què alguna cosa no està funcionant correctament.

Un ajust quiropràctic és el què el professional realitza per crear una millor mobilitat i funcionament de la columna. Quan es redueixen els efectes de les subluxacions en la seva columna, el sistema nerviós recupera el seu correcte funcionament, expressant el seu màxim potencial.

El Quiropràctic és el professional capacitat per treballar amb la columna vertebral i amb el sistema nerviós detectant i corregint les subluxacions vertebrals mitjançant l’ajust.

Un ajust és un moviment manual, precís i controlat de les vèrtebres que estan mal alineades que es fa de manera ràpida, segura i específica.

L’ajust es fa només sobre aquelles zones en les que existeix una interferència nerviosa, i crea una millor mobilitat i funció de la columna. Quan es redueix els efectes de les subluxacions en la seva columna, els sistema nerviós recupera el seu correcte funcionament. Els ajustos quiropràctics són segurs i efectius per a totes les edats.

DSC_0232

Segueix-nos a les xarxes socials:

  /monquiropractic

  /monquiropractic

 

Barcelona
Dimecres de 12 a 14 h i de 16 a 20 h
Divendres de 12 a 14 h i de 16 a 20 h

Lleida
Dimarts de 12 a 14 h i de 16 a 20 h
Dijous de 12 a 14 h i de 16 a 20 h

Si tens alguna dubte sobre la Quiropràctica o sobre Món Quiropràctic contacta amb nosaltres AQUÍ

Avís Legal, Política de Privacitat i Política de Cookies         ©Món Quiropràctic 2017.