Preguntes Freqüents

Preguntes
Freqüents


Què és el tractament quiropràctic? Són massatges?

No, rotundament no. El Quiropràctic realitza ajustos específics de les vertebres i diferents articulacions amb la finalitat de que aquestes normalitzin el seu funcionament i no produeixin interferències en la funció del sistema nerviós.

Els ajustos són moviments manuals molt breus i de gran efectivitat, que exigeixen una gran habilitat que solament es pot aconseguir al llarg de varis anys d’aprenentatge en àmbit universitari. Això no te res a veure amb els moviments manuals realitzats sobre la pell o músculs coneguts com massatge.

Quant dura una sessió?

La duració de la sessió depèn del tipus d’ajust que faci el Quiropràctic, així com del cas del pacient.

És la Quiropràctica una especialitat mèdica?

No. La Quiropràctica és una professió sanitària. S’estudia en universitats de Quiropràctica especialitzades.

El nombre d’hores d’estudi necessàries per obtenir el títol en Quiropràctica és similar al necessari per obtenir el títol de Medicina. Es necessita entre 5 i 7 anys depenent del país on s’estudiï.

Puc combinar altres tractaments amb els ajustos quiropràctics?

La Quiropràctica no és incompatible amb altres teràpies. Només s’ha d’informar al Quiropràctic dels altres tractaments que s’estan realitzant.

Des de quan puc tenir una subluxació?

Les primeres subluxacions es poden produir en el moment del part, ja que aquest és un moment traumàtic tant per la mare com pel nadó. El ginecòleg exerceix una gran força sobre les cervicals del nadó per ajudar-lo a néixer i això pot provocar males alineacions en les vèrtebres.

A partir d’aquí, hi ha diversos factors que generen diferents subluxacions que s’hauran de corregir per potenciar al màxim la nostra salut.

Quines són les causes d’una subluxació?

Hi ha diferents factors que provoquen una mala alineació de les vèrtebres:

    Estrès físic: Caigudes, accidents, males postures continuades etc.

    Estrès químic: Medicaments, tabac, pol·lució, contaminació etc.

    Estrès emocional: Laboral, sentimental, familiar etc.

Pot un altre professional corregir una subluxació?

Cada professional de la salut treballa i és especialista en una àrea diferent, i és el Quiropràctic el professional capacitat per detectar i corregir les subluxacions i treballar amb la columna vertebral i amb el sistema nerviós.

Quan em corregeixin una subluxació deixaré de tenir dolor?

La Quiropràctica no té com a objectiu tractar dolors o patologies, sinó detectar les subluxacions i corregir-les. A partir de la correcció d’una subluxació el cos es va regenerant i va recuperant la salut perduda, de manera que aquests canvis es notaran a diferents nivells.

Molts pacients noten canvis i una gran milloria a nivell físic, però la causa d’aquesta milloria no és la correcció de la subluxació, sinó que és el propi cos el que poc a poc va adaptant-se a tenir un sistema nerviós lliure d’interferències i per tant anirà recuperant el nivell òptim de salut.

L’ajust quiropràctic fa mal?

No. Els ajusts quiropràctics són ràpids, segurs, específics i indolors.

Són segurs els ajusts quiropràctics si estic operat/da de la columna?

Quan una persona està operada de la columna vertebral és molt important que tingui una cura especial per evitar que la resta de la columna es degeneri i aconseguir el màxim rendiment i salut.

És per això que la Quiropràctica està indicada en aquests casos, fent especial èmfasis a la zona cervical. Molts pacients operats d’hèrnies discals a nivell lumbar han notat una notable milloria a través de la visita regular a un Quiropràctic.

Puc fer-me jo mateix un ajust?

Tot i que hi ha persones que són capaces de fer cruixir les seves articulacions i tenen certa facilitat per moure les seves vèrtebres, això no és un ajust quiropràctic.

Només el Quiropràctic pot ajustar i corregir una subluxació.

Segueix-nos a les xarxes socials:

  /monquiropractic

  /monquiropractic

 

Barcelona
Dimecres de 12 a 14 h i de 16 a 20 h
Divendres de 12 a 14 h i de 16 a 20 h

Lleida
Dimarts de 12 a 14 h i de 16 a 20 h
Dijous de 12 a 14 h i de 16 a 20 h

Si tens alguna dubte sobre la Quiropràctica o sobre Món Quiropràctic contacta amb nosaltres AQUÍ

Avís Legal, Política de Privacitat i Política de Cookies         ©Món Quiropràctic 2017.