Et pot ajudar amb...

Et pot ajudar amb...

Les vèrtebres del coll són les més vulnerables, ja que es tracta de la zona més fràgil de la columna vertebral. Aquestes subjecten el cap, que pesa entre 4 i 8 kilograms, i permeten la rotació d’aquest.
Entre les cervicals passen tots els nervis que travessen l’espatlla i el braç fins arribar a la mà, es a dir que qualsevol desplaçament cervical pot provocar dolor o incapacitat funcional en aquestes parts.
Hi ha diferents factors que provoquen dolors en el coll, les espatlles i els braços, com per exemple:

 • Les males postures al dormir
 • Posicions inadequades en el treball
 • Mals gestos
 • Accidents de trànsit
 • L’estrès de la vida

Molt sovint ens fa mal el coll perquè els seus músculs treballen amb excés per tractar de recuperar la corba normal de les cervicals. Això ens ocasiona doloroses contractures musculars, i aquestes ens poden causar mal de cap, mareig, visió borrosa i dolor de braç.
L’ ajust quiropràctic el que fa és realinear les vèrtebres en el seu lloc natural, i al mateix temps tracta el dolor i l’arrel del problema, tant millorant la mobilitat de la zona cervical com dels músculs.

El 95% dels mals de caps, cefalees, migranyes, marejos o vertígens són causats per una mala alineació de les vèrtebres en la zona cervical, ja que són les vèrtebres com l’atles i l’axis, situades en aquesta zona, les més properes al cervell i les que tenen una major quantitat de fibres nervioses que després es ramificaran per tot el cos.
Els mals de cap (migranyes, cefalees etc.) són molt habituals i una causa d’estrès per les persones que les pateixin. Són diagnosticades moltes vegades com a malalties cròniques i requereixen medicació continuada. Els medicaments poden alleujar aquestes molèsties, però no corregeixen la causa estructural que hi ha.
La Quiropràctica, amb els ajusts de les vèrtebres de la zona cervical, aconsegueix alliberar les interferències de la columna vertebral de manera que els impulsos nerviosos es poden transmetre sense dificultats i es produeix una millora de la salut.
Els ajustos quiropràctics poden corregir la causa i alleujar els símptomes.

La Lumbàlgia és el dolor que s’ocasiona a la part baixa de l’esquena produït per una forta contractura muscular que limita la mobilitat. Això passa per una postura inadequada, que fa que es carreguin els músculs de forma que, després de realitzar un esforç o un mal gest, provoca una contracció sostinguda dels músculs.
La quiropràctica et pot ajudar a:

 • A una recuperació més ràpida i reduir la reincidència del dolor.
 • Realinea les vèrtebres lumbars i la pelvis.
 • Elimina la pressió dels nervis lumbars.

Tanmateix al tractar el problema lumbar, tota la columna vertebral es troba més equilibrada. Per tant el sistema nerviós funciona millor, la qual cosa repercuteix favorablement sobre tot l’organisme i la salut.

La columna vertebral està formada per 24 ossos mòbils, el sacre i el còccix. La pèrdua d’aquesta mobilitat provoca la irritació dels nervis i per tant interferències en la transmissió del flux d’informació a través seu.
Entre cadascuna de les vèrtebres, s’hi troba el disc intervertebral, que actua com un amortidor o coixinet. Aquest disc està format per un nucli esponjós, amb un gran percentatge d’aigua i un anell fibrós. El nucli disminueix amb l’edat i per tant també es redueix la seva capacitat d’amortidor i la resistència a les tensions. De fet, es calcula que a partir dels 30 anys ja es produeixen els primers canvis degeneratius en l’estructura del disc intervertebral.
Quan l’anell fibrós d’atròfia, el nucli es pot desplaçar, provocant una protrusió discal, o inclús trencar-se, provocant una hèrnia de disc.
L’hernia provoca símptomes dolorosos degut a la compressió de les arrels nervioses o de la pròpia medul·la espinal , en els casos més greus.
La quiropràctica és la millor manera de prevenir i tractar les hèrnies discals de manera segura, natural i efectiva.
Els ajustos quiropràctics ajuden a tenir cura de la salut de la columna vertebral, aturant el procés de degeneració vertebral i donant un espai major al disc intervertebral per al seu millor funcionament i a la vegada mantenir sana la resta de la columna vertebral, evitant que hi hagin noves hèrnies discals.

L’escoliosi és una condició en la que la columna es corba de forma anormal cap als costats i no s’observa recta des de darrera.
Qualsevol persona pot patir d’escoliosi, aquesta es pot desenvolupar amb el temps o pot estar present des del naixement. Comunament les escoliosis afecten adolescents i nens i es presenta més en nenes que en nens. Hi ha diversos tipus d’escoliosi tals com congènita (de naixement), idiopàtica (causa desconeguda), degenerativa (canvia amb el pas del temps) i funcional (solament certes postures).
Les senyals més comuns són:

 • Una espatlla més alta que l’altra.
 • Un maluc més alt que l’altre.
 • Un omòplat més prominent que l’altre
 • Dolor, entumiment o mobilitat restringida al llarg de la columna.

El Quiropràctic està qualificat per detectar una escoliosi així com altres canvis posturals, aquest realitza ajustos de manera específica i delicada per millorar el moviment, alineació i funció de la columna vertebral, de tal manera que redueix, retarda i prevé l’evolució de les corbes anormals de la columna ja existents o amb desenvolupament.

La fibromiàlgia és una malaltia que causa dolors musculars i fatiga crònica.
Les persones amb fibromiàlgia té punts hipersensibles en el cos (coll, espatlles, esquena, malucs, braços i cames), que fan mal al presiona’ls.
Les persones que pateixen de fibromiàlgia solen tenir també altres símptomes com:

 • Dolor difús, en gran part del cos
 • Fatiga crònica
 • Dificultat per domir en qualitat i quantitat
 • Rigidesa articular pel mati
 • Mal de cap
 • Sensació de formigueig o endormiscament en les mans i els peus
 • Falta de memòria o dificultat per concentrar-se
 • Problemes gastrointestinals
 • Entumiment de peus i mans
 • Vertigen
 • Depressió
 • Ansietat
 • Canvi d’humor

La Quiropràctica pot ajudar a restablir l’equilibri del sistema nerviós ja que aquest es veu afectat per la fibromiàlgia.
Els ajustos quiropràctics ajuden a disminuir el dolor i el cansament crònic perquè el pacient comenci a dormir millor. D’aquesta manera al obtenir un descans recuperador permet que el cos es regeneri.

El vertigen és una sensació de moviment que sol acompanyar-se de pèrdua d’equilibri o nàusees i s’associa amb el mareig, que pot durar dies.
El cos percep el sentit de l’equilibri i el control postural a través de l’ oïda interna, amb connexió nerviosa amb la part posterior del cervell.
El nervi auditiu es troba connectat a la base del cervell, assentat sobre l’atles (primera vertebra C1) que s’encarrega del 90% dels moviments de rotació del cap i d’articular el crani amb el coll, es per això que el vertigen pot tenir el seu origen en aquesta disfunció articular.
Causes del vertigen poden ser l’exposició a forts sorolls, fums, falta de son, consum de determinats aliments o estrès.
El nostre Quiropràctic es centrarà amb la importància del bon funcionament i transmissió dels impulsos nerviosos, corregint les subluxacions que hi poden haver en aquesta zona, comprimint o irritant les ramificacions nervioses, i provocant pressió en el tronc cervical.

El mal d’esquena pot aparèixer de sobte i anar augmentant amb el temps o després de patir una caiguda o aixecar algun objecte amb pes.
El mal d’esquena pot provocar des de un dolor lleu i constant fins a punxades agudes sobtades que dificulten el moviment.
Pot ser causat per contractures dels músculs en diferents parts de l’esquena (des de la regió cervical fins la zona lumbar), per traumatismes, escoliosis.
Les causes del mal d’esquena poden ser varies:

 • Males postures o desequilibris de la columna vertebral o pes, escoliosi, una cama més alta que l’altra.
 • Degeneració de les vèrtebres degut a l’envelliment.
 • Tenir un baixa condició física, És més comú entre aquelles persones que no realitzen activitat física amb regularitat.
 • Augmentar de pes.
 • Determinats tipus de treballs: aixecar o empènyer pesos, estar segut tot el dia, moviments repetitius...
 • Traumatismes, cops, caigudes...

Ciàtica és el diagnòstic utilitzat per descriure un conjunt de símptomes que afecten la part baixa de l’esquena, els glutis, la part posterior de les cames i inclusivament els peus i els dits d’aquests. Aquests símptomes poden afectar a una cama o les dues cames alhora. Pot ser que es tingui dolor, sensació de xocs elèctrics, formigueig, adormiment o pèrdua de força.
Les característiques generals de la ciàtica són:

 • Dolor en els glutis i en la part posterior de les cames.
 • Sensació de cremor o entumiment.
 • Adormiments/formigueig.
 • Dolor lumbar amb una mobilitat limitada.
 • Dolor intens que dificulta caminar o estar de peu.

La Quiropràctica ha demostrat ser una solució molt segura i efectiva per a la ciàtica. La raó per la què la Quiropràctica té tant d’èxit és perquè tracta la causa subjacent del problema i no busca simplement alleujar els símptomes.

L’ Artrosi és un desgast del cartílag de les articulacions freqüentment associada al procés de l’envelliment. Això ho podríem qualificar d’oxidació de les articulacions.
Una de les principals causes de l’artrosi és que les articulacions no es mouen correctament degut a una mala posició dels ossos que les formen.
L’ Artrosi acusa dolors, s’encorba la columna, es deformen les articulacions, envellint abans de temps.
La Quiropràctica pot ajudar a retornar la mobilitat, corregint la mala posició de les articulacions en qüestió, amb la finalitat de tornar-lis la major mobilitat, evitant d’aquesta manera que el procés de solidificació s’iniciï. Els ajustos quiropràctics regulars mantenen als pacients flexibles, alçats, alleujant el dolor, frena la seva evolució i preveu la degeneració de l’articulació.

L’ insomni es qualsevol trastorn relacionat amb la son. Corregir aquest símptoma és molt important per la qualitat de vida de l’individu ja que el descans afecta a l’humor, al caràcter i a l’ànim de la persona a demès de ser importantíssim per a la salut.
El cos utilitza el descans per poder reparar-se . Si no pot descansar comença a acumular tensions i els sistemes del cos comencen a decaure.
La Quiropràctica ajuda a equilibrar el cos per a quan arribi la nit la persona pugui dormir bé.
L’insomni és un problema que es relaciona amb d’altres malalties com la fibromiàlgia i clínicament amb els ajustos quiropràctics. L’insomni és un símptoma en el què les persones experimenten ràpida milloria. Al poder dormir bé altre cop, el cos repara el teixit , es recupera i per aquest motiu comença a millorar molt ràpid. Poder tenir una bona qualitat de son fa que el pacient millori amb quasi tot.

Molta gent pateix d’estrès crònic , o bé s’esgoten i cauen en depressió. Segons estudis recents manifesten que l’estrès afecta a tots els sistemes de l’organisme, que comporten problemes de salut greus, com:

 • Insomni.
 • Ansietat.
 • Depressió.
 • Fibromiàlgia.
 • Transtorns de l’alimentació.
 • Tensió muscular.
 • Hipertensió arterial.
 • Problemes cardiovasculars.
 • Mals de cap.
 • Problemes intestinals, llagues, vòmits, estrenyiment.
 • Problemes immunològics.
 • Problemes dels òrgans reproductors.

Els efectes de l’estrès en el nostre cos afecten al sistema nerviós i viceversa.
El sistema nerviós és l’organitzador, regulador i coordinador de tot el nostre cos. Tots els seus sistemes, incloent el circulatori, respiratori, digestiu, reproductiu, hormonal, muscular i sistema esquelètic, depenen dels sistema nerviós per a funcionar correctament.
Amb l’ajuda de la Quiropràctica, aquesta dota a l’organisme d’una capacitat de resistència davant l’estrès. Pot ajudar a desenvolupar una resposta saludable al teu estrès i reduir els possibles danys causats per aquest. La Quiropràctica ajuda a recuperar el teu estat físic i mental i tenir una millor qualitat de vida.
La Quiropràctia ajuda a reduir l’estrès y l’ansietat, a recupera el benestar físic i mental i a millora la qualiat de vida.

Segueix-nos a les xarxes socials:

  /monquiropractic

  /monquiropractic

 

Barcelona
Dimecres de 12 a 14 h i de 16 a 20 h
Divendres de 12 a 14 h i de 16 a 20 h

Lleida
Dimarts de 12 a 14 h i de 16 a 20 h
Dijous de 12 a 14 h i de 16 a 20 h

Si tens alguna dubte sobre la Quiropràctica o sobre Món Quiropràctic contacta amb nosaltres AQUÍ

Avís Legal, Política de Privacitat i Política de Cookies         ©Món Quiropràctic 2017.